preloader

Ostrava 24. - 28. 9. 2024                     

      cz / en


OPENCALL: 1. 3. - 30. 6. 2024



Nesoutěžní projekt


 

Cesta městem

“Co se stane, když se děti projdou městem se skicákem v ruce a popustí uzdu fantazii? Město ožije.”

Do naší soutěžní kategorie PC hry a interaktivní projekty by klidně mohl být přihlášen projekt dětí Frýdecko-Místecké ZUŠ Cesta městem. Představujeme vám jej jako nesoutěžní. Rozhodli jsme se tak především proto, že může být významnou inspirací pro tvorbu interaktivních projektů dětí.

Projekt byl realizován v rámci výuky výtvarného oboru Základní umělecké školy Frýdek-Místek v průběhu školního roku 2016/17. Navazoval na předchozí zkušenosti ve výuce vztahující se k místům, jež jsou žákům blízká. Podnítilo jej také významné výročí, které si v roce 2017 město připomnělo. Žáci v rámci jeho realizace diskutovali o městě z různých úhlů pohledu. Poté si zvolili budovu či objekt a hledali způsob, jak jej animačně zpracovat. Vycházeli z jeho historie, vztahu k městu, jeho obyvatelům, ale z velké části z asociací, které místo vyvolávalo. Poté hledali možnosti, jak s myšlenkou pracovat a jednoduše ji realizovat. Pedagogy byli vedeni k určitému technickému a logickému propojení námětu s technologií zpracování. Při vlastní realizaci se také seznámili se širokou škálou technických možností animace. S animací ploškovou, kreslenou, reliéfní, digitální, objektovou, s animací malby, pixelací atd.

Koncepce mapy je postavena na jednoduché hře, ve níž hledáte významná místa města. Nápověda vás naviguje pomocí rozbalujících se bublin, reagujících na přejíždění kurzoru po mapě. Volbou místa si můžete prohlédnout drobnou animaci s krátkou textovou informací.

Odkaz na mapu:
http://mapa.zusfm.cz/


MEZINÁRODNÍ FESTIVAL
DĚTSKÉ A STUDENTSKÉ
MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY

©2020 všechna práva vyhrazena