preloader

Ostrava 24. - 28. 9. 2024                     

      cz / en


OPENCALL: 1. 3. - 30. 6. 2024



Toingrat


Co se stae, když z Ratatouille odeberete veškerou lásku, financování a předáte výrobu brazilskému studiu animované tvorby?

Ratatoing

A co se stane, když vezmete Rataouille s Ratatoing a proženete je skrze zvrhlou hlavu teenagera umělecké školy?

Toingrat

Na začátku žádný Toingrat nebyl jen iniciativa si vyzkoušet komiks a potřeba nápadu na maturitní práci. V prvních krůčcích šlo jen o hru s přechody, náhodně generovaný příběh a jednoduché uspořádání okének, ale pak přišel onen den. Ve večerních hodinách strávených u počítače byl nalezen obrázek, meme krysáka Remyho snažícího se nepozvracet. V následujících chvílích byl transformován pomocí 3D malování do výtvarné zrůdnosti, kterou bylo nutné ukázat spolužákům.

„Hahahaha…Haha“
„Lidl hlodavec“
„Toingrat“
-Ondřej Tešnar-

„Hahahaha“
„To je ono, to udělám na maturitní práci!“

A tak vznikl Toingrat, nápad, na který se v průběhu nabalilo mnoho elementů a spolukrysáků. Posedlost spolukrysáka Lenky krysami od nálezu přejatého Krysáka Browna. Žízeň Jiřího Hranáče se podobat ostatním, ale zároveň jít opačným směrem. Všeobecně morálně závadné impulsy od dalších spolukrysáků a hlava plná memes.

V kostce Toingrat je komiks o dětech, zmutovaných krysách z fiktivního města Toingrat. Krysí kolonie žijící ve sklepě panelového domu se střetne s domovníkem Borisem Gnomwichem díky nabubřelému sebestřednému kreténovi Kuchařovi. Tyto krysy jsou násilím a upálením vyhnány ze svého domova do uranového dolu. Po vyřešení vzájemných neshod, jsou připraveny převzít svůj domov zpět do vlastních drápků s pomocí zmutovaného Kuchařova syna. Rozhodující je velká bitva, jejíž výsledkem má být definitivní zotročení nájemníků …

 


MEZINÁRODNÍ FESTIVAL
DĚTSKÉ A STUDENTSKÉ
MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY

©2020 všechna práva vyhrazena