preloader

Ostrava 24. - 28. 9. 2024                     

      cz / en


OPENCALL: 1. 3. - 30. 6. 2024



Vytvoř si svou PC hru


Přijďte si vyzkoušet prostředí vývoje PC hry v sobotu 26. listopadu od 10.00 do 13.00 hodin.
Se základy tvorby PC her vás seznámí naši hosté, lektoři Aeroškoly, kteří vedou třetím rokem kurz počítačových her a příměstský tábor počítačových her. Workshop proběhne v prostorách Ateliéru animace Ostravské univerzity (Podlahova 3, Ostrava-Mariánské Hory).

Používat budeme software, se kterým pak můžete pracovat i doma.

V rámci dílny nabízíme komprimovaný program, kdy se účastník stane vývojářem jednoduché počítačové hry a pod vedením lektorů projde základními fázemi programu Game Maker 2 a seznámí se s jeho základními funkcemi nezbytnými pro tvorbu vlastní hry. Většině účastníků se jistě podaří odejít s jednoduchou, ale funkční hrou, na kterou mohou dál navazovat.  

Věk: od 13 let i dospělí se zájmem o tvorbu PC her. Účastníci musí ovládat základy práce s PC a základní angličtinu pro orientaci v softwaru.

 DŮLEŽITÉ INFO:
• Vstup na workshopy je podmíněn registrací na našich stránkách, která bude zpřístupněna od 1. do 18. listopadu 2022 společně s podrobnějšími informacemi o workshopech: festival/workshopy
• Vstup zdarma
K dispozici budete mít notebooky s nainstalovaným softwarem, přesto doporučujeme donést si své vlastní, abyste si rozpracovanou práci mohli dokončit doma, případně na projektu dále pracovali. Software si můžete nainstalovat sami, nebo vám s instalací pomůžeme na místě.

Více o kurzech PC her se můžete dočíst zde:
http://www.krouzekher.cz/

MEZINÁRODNÍ FESTIVAL
DĚTSKÉ A STUDENTSKÉ
MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY

©2020 všechna práva vyhrazena